YAZMAK VE DUYGU AKTARIMINA DAİR...
Share
YAZMAK VE DUYGU AKTARIMINA DAİR...
Yeni bir yazıdan selam sayın okuyucu..
Bu yazıda biraz yazmanın psikolojiye olan etkilerine değinmek istiyorum..
Bildiğiniz üzere bu sıralar en çok uygulanan terapi yöntemlerinden birisi de bilişsel davranışçı terapi. Burada sizlere bu ekolü anlatmayacağım tabiki.. Sadece bu ekolde en çok kullanılan yöntemlerden birisi olan günlük tutma veya yazı yazmanın psikolojiye olan etkilerinden bahsetmek isterim.
Gün içerisinde bir çok olay yaşıyoruz. Yaşadığımız her olay karşısında da farklı duygu durumları içerisine giriyoruz. Bazen bu öfke, bazen neşe, bazen ise ne olduğunu bilmediğimiz, tanımlayamadığımız bir his olabiliyor.. İşte özellikle bu tanımlayamadığımız duyguların neler olduğunu fark etmek için yazmak büyük bir öneme sahip.
Yazı yazmak insan zihnini dinginleştirir.. Gündelik hayatta yaşadığınız olayları, bu olaylara karşı nasıl tepkiler verdiğinizi ve bu tepkiler sırasında neler hissettiğinizi anlamanıza yardımcı olur.. Yaşadıklarınızı daha net ve objektif görmenizi sağlar.. Ve bu netlik sayesinde farkındalıklarınız artacaktır.
Hislerinizin farkına varmak, onları tartmak, yaşananları bir de şuan ki durumda ele almak, nelerde nasıl tepkiler verdiğinizi ve bunların ne derece doğru olup olmadığı üzerine düşünmek sizi çok ama çok ileri taşıyacaktır.
Çünkü FARKINDALIK HER ŞEYDİR...
Bu yazının sözü ise Eric Hoffer'dan geliyor.. ''Olduğumuzdan farklı olabilmek için, ne olduğumuz konusunda bir farkındalığa sahip olmalıyız''
Bir diğer yazıda görüşmek ümidiyle sayın okuyucu...
Psikolojik Danışman
Selva BAĞ